Kúpiť eliptický trenažer – e-shop

Sprievodca výberom
eliptickych trenažérov


Eliptický trenažér  >  Pred cvičením sa rozohrejte na eliptickom trenažéri

Pred cvičením sa rozohrejte na eliptickom trenažéri

Rovno sa vrhnúť na posilňovanie alebo na cvičenie? Nie, najprv je potrebné telo a svaly rozohriať a na cvičenie sa pripraviť.

Dobrým zvykom každého športovca je poriadne sa pred športovým výkonom rozcvičiť. Preto vidíte pred zápasom futbalistov so rozklusávať, hokejistov, ako pomaly korčúlujú po ľade a treba boxerov, ako s menšou razanciou "búšia" do lapov trénera.

Prečo to robia?

Telo je potrebné rozohriať a aktivovať svaly. Stuhnuté, alebo studené svaly sú náchylné na zranenia.

Prečo sa pred posilňovaním alebo cvičením rozohriať?

Dôvody sú zrejmé:

  • aktivácia svalov
  • zvýšenie "prevádzkovej" teploty
  • prevencia pred zranením
  • nabudenie mysle, rozcvičenie má aj psychologický efekt

Pred cvičením alebo posilňovaním naopak svaly nepreťahuje, to necháme až na strečing po tréningu, kedy je potrebné svaly "roztiahnuť".

Eliptický trenažér je na rozcvičenie ideálny

Eliptikal má mnoho predností, ktoré z neho robia ideálny fitness stroj na rozohriatie tela.

  • precvičujete svaly hornej i dolnej polovice tela naraz
  • bez zbytočnej záťaže kĺbov
  • šetrné zvlášť ku kolenám
  • rozhýbe všetky končatiny a kĺby

Pri rozcvičke na elipticali začnite s nízkym tempom a s malou záťažou, pričom postupne môžete záťaž pomaly pridávať pre riadne prehriatie celého tela. Stačí cca 5 - 10 minút na elipticali a ste pripravení na akýkoľvek športový výkon.

Ako správne cvičiť na elipticali?

Na efektívne rozcvičenie  sa je dôležité na eliptickom trenažéri správne cvičiť. Pri cvičení na eliptikali prenášate váhu z jednej nohy na druhú. Snažte sa udržiavať rovný, prirodzený postoj. K tomu vám pomôžu madlá a úchyty, najskôr si nájdite ideálne miesto na držanie rúk a snažte sa pohybovať čo najprirodzenejšie.

Tento článok je o krátkom rozohriatí tela. Ale ak by ste chceli na trenažéri schudnúť, je nutné cvičiť minimálne 30 minút a udržiavať telo v aeróbnej hladine tepovej frekvencie.

Tip: Odčítajte od čísla 220 svoj vek a zo výsledku spočítajte 55 - 70 percent. V tejto tepovej hladine by ste mali cvičiť (napr. Pre 40 ročného cvičiaceho je to 220 - 40 = 180 a 55 - 70 percent je 99 až 126 tepov za minútu. Intenzita cvičenia by teda nemala byť príliš vysoká.

Zdieľajte článok



Odporúčame eliptické trenažéry






Ďalšie novinky

Akcia na eliptické trenažéry

Vonku to tak ešte nevyzerá, ale vianoce sa už blížia. Patríte medzi športovo založených zákazníkov? Potom si doprajte pod stromček fitness stroj pre zdravý pohyb. Tipy na akcie.

všetky novinky